Sunday, February 22, 2009

Saya suka makan aih kacang...!

hola...

Dari kecik sampai la ni,aku mmg suka mkn ABC a.k.a. air batu campur a.k.a. AIS KACANG!!!tapi,lepas aku start study kt kajang,and then kat kl ni,mmg minat aku berkurang.it was so difficult to find a very originally delicious ais kacang!for me,most ais kacang are overdo!letak sirap merah,hitam,susu tu susu ni,jeli tu jeli ni,kacang tu kacang ni,kalau boleh tu sumer jenis bahan la depa nak campur.konon baru betul2 air batu campur.siap ada ice cream topping lagi!i x minat sumer tu...

As my love for ais kacang faded,then come 1 fine day,at uptown damansara.i was lepak2 sambil melantak kt uptown,di mana,saya teringin nak makan ais kacang.eventhough my expectation was just a lousy ais kacang,tapi yg dtg tu hanyalah semangkuk ayun ais kacang yg simple...kaler putih bak salji...bila aku gaulkan and cedok ke dalam mulut,baru la aku dpt rasa betapa mantapnye rasa ais kacang ni...auntie tu pakai gula melaka and santan jer,and ada cendol+ kacang+jeli sket.mmg sedap!sedap!sedap giler!

apesal saya citer pasal ais kacang ni?sbb smalam aku baru jer mkn lagi :p and it's like,the 3rd time in this week aku pegi sana kot!huhuhu...
sememangnya lepas aku tau ada ais kacang auntie tu,mmg aku rajin pegi mkn ais kacang kt sana,and aku x penah mkn ais kacang lain dah!

P/S: aku nak letak pic ais kacang tu utk dikongsi bersama,tapi selalunya asal sampai depan aku jer terus aku melantak...x dan nak amik gambaq aihh!Sapa nak rasa,habaq mai,nnt aku bwk hangpa.

Wednesday, February 18, 2009

alert!mayday!...last warning yg ke 8!

hola,

hmmm...last time i did wrote bout my football game,where i 'pancit' and run out of breath just after,15mins...and how those old buddies from subang calling me 'budak gemuk'.hahah,damn u guys!after almost 2 months,i can say,i hardly slim down :p masih gemuk seperti dulu.

tapi kan,in 2 weeks i ada course kat subang ni,i had a lot of time to join playing football or futsal.so last week i dah main bola dgn gang nazim CIM,not bad gak la,sampai abis 2nd half.tp telinga tetap dgn kutukan membina dari budak2 subang yg dah lama x tgk aku ni.and the next day aku main futsal plak kt shah alam...not bad gak.walaupun ternganga and terjelir cam anjing,tapi bleh gak la aku berlari sampai 1 jam.2 malam lepas pon aku pegi futsal kt sunway extreme park.sama gak la aku punya tercungap...bila la nak kurus balik ni,seluar byk yg dah x muat do'h...baju dulu yg body fit pon aku dah malu nak pakai,heheh....xpe,jom buat doa selamat agar aku berjaya membakar lemak2 dlm badan aku ni!healthy body,healthy mind!

p/s:malam ni main futsal lagi yea!...aku nak je letak current and 1 year ago pics,so korang bleh compare,tapi sbb aku pemalu,korang imagine jer la sendri!(dalam facebook aku pon ada)

Thursday, February 12, 2009

Football Jokes


it's a joke from a newspaper in uk...pity robbie keane,he would have been a great liverpool player if somebody else is the manager!

Wednesday, February 04, 2009

melayu...malay...watever!

hola...

what do u guys think bout a "poyo" guy?for me,most of the time they just annoying.most of us do become poyo sometimes,tapi please jgn mempoyokan sgt kepoyoan tu!

well,there was 1 guy seated behind me masa one of my friend's wedding.after akad nikah,the tok kadi went out from the house,he need to go for another wedding i guess.this guy,with his blonde hair (which is so ugly to be pair with his typical malay face) and a bit of british accent,asking the girl next to him,"what is tok kadi?"
ooooo,pleaseeeeeeee!ada gak org mcm ni ek!to be fair,maybe dia baru blk dari uk lepas dok sana 20 tahun.tapi ko mmg x blaja agama ke?

mybrainwave:melayu/malay sometime mmg loser,useless,lazy,hampeh...or anyting u wanna call them...i myself partyly ashamed to be malay.but i still admitt i'm malay...and the best i can do,to change myself...jgn la plak "i sound stupid when i speak malay!"...then u are stupid,i guess!