Saturday, February 26, 2011

Ceciter...ceciter!


hola,

ini adalah entry malas saya...sila tgk movie ini utk gelak ketawa seisi keluarga!article will come later

Saturday, February 12, 2011

Opsss...I did it again!

hola...

as usual,aku mmg malas nak update blog.biasa la,busy keje n malas!last post aku bwh ni bulan Ogos 2010...hmmm,dekat 6 bulan tu.actually,aku igt mmg nak stop terus terus blog.bukan ada org baca pon.syok sendiri jer nak tulis.ni pon tulis dlm bahasa melayu tercinta sbb malas nak speaking...tp itu la pentingnye english edukesyen -usop(hantu kak limah)

jadi apakah yg menyebabkan aku gatai tangan click mouse bukak page blogger ni?sebabnye,sejak aku menjadi pengikut aliran twitter,aku telah follow member2,celebrity2,blogger2 etc yg aku rasa perlu dan menarik...since everyday kita bleh tgk update diorg ni especially berkaitan isu semasa,aku tersentuh....errrr,tertarik...terpanggil......(ahhh,ape2 jer la),utk komen dgn tulisan diorg kt twitter...so,paling terbaru adalah....isu Valentine's Day yg akan tiba lagi baper hari jer lagi.for the last few days,ramai yg komen n komplen psl fatwa yg dikeluarkan oleh ulama di malaysia yg mengharamkan sambutan Valentine's Day bagi umat Islam...!
yg aku panas bukan ape,ada sedara2 Muslim kita sendri yg menentang fatwa ni.sibuk bagi hujah2 masing kata x perlu haramkan V-day ni.kalo setakat komplen jer xper,siap korg maki lagi ulama' yg keluarkan fatwa ni?astaghfirullahallazim!sedara2 sekelian,x kira la anda setuju atau tidak,itu terpulang la kepada anda.tp jgn la sampai nak maki alim ulama'...
Yang lagi PELIK,ada jugak org non-muslim yg nak komplen dgn pengeluaran fatwa ni?korg ni paham ke x konsep fatwa ni???SO,TO ALL NONMUSLIM IN MALAYSIA,FOR YOUR INFORMATION,FATWA IS ONLY FOR MUSLIM ONLY,I REPEAT MUSLIM ONLY!!!!!!!if u guys wanna go n celebrate ur valentine's day,go ahead n enjoy urself.islam won't stop u.we muslims will let u do ur thing!
Ada blogger yg tulis psl pengharaman benda2 ni...ada sorg ni dgn sarcastic siap suggest hari2 lain seperti hari guru,new year etc....benda2 mcm ni kita tgk la effect dia terhadap masyarakat.mcm new year,aku dulu pon sibuk gak gi celebrate kt klcc...tapi skang aku dah malas.byk org kita pon join celebrate sbb nak tgk bunga api.aku dulu sbb nak tgk awek cun jer :p
aku x celebrate new year dah,aku tukar kepada awal muharam.alhamdulillah,aku rasa lagi menenangkan...kita try la berubah sket2.kita byk buat benda2 lagha/sia2 sbb terikut2 dgn org jer.aku penah alami so aku paham.para alim ulama',ustaz2 pon kena la guna cara yg lebih berkesan utk ubah sedara islam kita ni terutama remaja...jgn asyik nak marah,kutuk,hina jer...nabi suruh kita dakwah secara berhemah!

okla,panjang jugak aku merapu pagi2 ni...akan bersambung lagi nanti.
chowz,wassalam!